|
Для 250 г начинки: 250 г мізків 1 цибулина 2 ст. л. жиру 1 ст. л. сметани 2 ст. води 2 ст. л. оцту 3%-ного 1/2 ст. л. солі
Свіжі мізки замочити на 1-2 години в холодній воді, обережно відокремити плівку, злити кров, покласти мізки в каструлю з водою, підкисленою і підсоленою, додати лавровий лист і варити 15-20 хвилин до готовності. Охолоджені мізки подрібнити ножем, перемішати із сметаною і обсмаженою в жирі цибулею. Для поліпшення смаку мізки після варива можна обсмажити на сковороді з маслом, а потім порубати і заправити сметаною і цибулею.
Книга "Домашнее приготовление" Р.П. Кенгис (1965 г)
|
|