|
1/2 курки домашньої 3 морквини 1 цибулина 1/4 невеликої капустини сіль, перець 3-4 л води 300-400 г білих грибів (свіжих чи морожених) локшина зелень
Воду (для бульйону) доводимо до кипіння. Тим часом курку нарізаємо на невеликі шматочки, заливаємо водою і в окремій посудині доводимо до кипіння і варимо 2-3 хв. Злити воду, шматочки курки добре промити та вкинути до банячка з водою, яка починає кипіти (для бульйону). Курячий бульйон варимо на повільному вогні приблизно 2-3 години( не повинен кипіти, а лиш тліти). Гриби почистити, нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями, протушити на олії до золотистого кольору, додати гриби і тушити-смажити приблизно 10 хв. За 30-40 хв. до завершення вкинути у бульйон моркву, нарізану брусками. Посолити, додати 5-6 горошин пахучого та з 10 горошин чорного перцю. Ще через 5 хв. додати цілу четвертинку капустини.Ще через 5 хв. додати підсмажені гриби з цибулею. Досолити до смаку. Окремо відварити локшину (бажано тоненьку). В тарілку кладемо трішки локшини, шматочок курки, доливаємо юшки, посипаємо зеленню та смакуємо. Смачного !
P.S. Пропорції курка-вода-гриби можна змінювати. Зі спецій до бульйону кладу лише сіль та горошини перцю. Якщо варити небагато юшки, щоб не залишати на наступний день, то відварені макарони можна відразу покласти у баняк з юшкою.
Джерело: Рецепт мій (після поїздки у Карпати взнала, що грибна юшка може бути на курячому бульйоні та без сметани)
|
|