|
Шкірку з апельсинів залити водою на добу. Відцідити, залити свіжою водою, поставити на газ і довести до кипіння, відставити до повного остигання. Так повторювати 3 – 4 рази, поки вода не перестане гірчити. Відцідити, але не витискати, порізати шкірки на квадратики розміром 0,5 см. Засипати таким самим об’ємом цукру ( тобто, якщо ви маєте склянку порізаних шкірок – дати склянку цукру), на маленькому вогні смажити, щоб шкірки стали прозорими. Підкислити лимонною кислотою, або лимонним соком. Ще гарячим розкласти в сухі гарячі баночки, коли повністю остигне – закрити кришками. Для кращого зберігання в кожну баночку додати 0,5 столової ложки спирту або горілки. Таку смажену шкірку я додаю до сирника, цвібака, куті, паски, до начинки для маківника, до сиру для налисників.
Джерело: Старий сімейний рецепт
|
|