|
Горіхові коржі: 8 білків,1скл.цукру,3 жовтки,200г кокосової стружки,200г посічених горіхів,200г родзинок,1б. дрильованих вишень(без кісточок),1ч.л. порошку для випічки,1ст.л. муки. Бісквітний корж: 5 жовтків,2 яйця,5ст.л. борошна,1ч.л.(неповна)порошку до печива,5ст.л. цукру,1п. ванільного цукру. Крем: 2 ванільні пудинги,1.5скл. цукру,2скл. молока,350-450г масла. Шоколадна поливка: 150г темного шоколаду,60г масла. Желейний шар: 2уп. вишневого желе(галяретки).
Для горіхових коржів збиваємо білки із цукром,додаємо жовтки,кокосову стружку,посічені горіхи,родзинки,порошок для випічки та муку.Печемо два коржі при температурі 180 градусів 30хв. Для бісквіту збиваємо білки з цукром,додаємо жовтки,борошно з порошком для випічки і печемо один корж протягом 15хв. при температурі 180 градусів. Робимо шоколадну поливку: на водяній бані розтоплюємо темний шоколад із маслом. Для крему пудинги розчиняємо в 1скл. молока, а другу склянку змішуємо з цукром і ставимо на вогонь.Постійно помішуючи, доводимо молоко з цккром до кипіння.Як закипить,вливаємо розчинені в молоці пудинги і заварюємо.Охолоджуємо і збиваємо з маслом. Перемащувати так: бісквіт з обох боків змащуємо шоколадною поливкою,перед тим можна його просочити сиропом.На горіховий корж викладаємо крем,тоді вишні,опісля трохи крему,бісквітний корж,крем,вишні,крем та горіховий корж. Для желе дві пачки вишневої галяретки розводимо в половині норми води,як вказано на упакуванні.Нагріваємо,охолоджуємо і зверху заливаємо пляцок галяреткою.
Джерело: Власна імпровізація на пляцок "Кора дуба"
|
|