|
Бісквіт білий:
4 яйця 8 ст. л. цукру 4 ст. л. борошна 1 ч. л. порошку до печива 1 ст. л. оцту
Бісквіт шоколадний:
4 яйця 8 ст. л. цукру 2 ст. л. борошна 2 ст. л. какао 1 ч. л. порошку до печива 1 ст. л. оцту Полунична маса:
0,5 кг полуниці я брала заморожену перетерту з цукром 3 галяретки полуничних
Пудингова маса:
0,5 л молока 2 пудинги ванільних чи сметанкових 250 г масла 1 скл. цукру
Сметанна маса:
0,5 л домашньої сметани 1 галяретка червона 3 ст. л. цукру 0,5 кг круглого бісквітного печива
Випікаємо білий та темний бісквіти, на папері для випічки (білки збиваємо окремо), при 160 градусах, десь 40-45 хв, охолоджуємо
З молока відливаємо половину та розчиняємо пудинг, до решти молока додаємо цукор та доводимо до кипіння, вливаємо пудинг, заварюємо та охолоджуємо, тоді збиваємо з маслом
полуничну масу підігріваємо, додаємо галеретку і варимо до її розчинення
сметану збиваємо з цукром, додаємо галеретку , розчинену у 4 ст л гарячої води
Пляцок збирала у тортівниці: 1- коричневий корж, 2 -пудингова маса, 3-половина охолодженої полуничної маси, 4-бісквіти намочені у теплому молоці, 5-решта полуничної маси, 6- сметанна маса, 7- білий бісквіт ОХОЛОДЖУЄМО з тортівниці я перекинула його догори дном, щоб був рівнішим, тому зверху шоколадний корж Заливаємо помадкою
P.S. (назва оригінальна, бо не знаю перекладу)
Джерело: Польський сайт
|
|