|
500 г борошна 150 г маргарину 3/4 скл сметани 2 яйця ЗО г дріжджів 1 ст. л. молока 1 ст. л. кмину 1 ч. л. зернистої солі
Маргарин розітріть з борошном, додайте розпущені в молоці дріжджі, яйце, жовток, сметану і замісіть тісто. Викачавши з тіста тоненький валок, виробляйте з нього пальчики завдовжки 7—10 см. Викладіть пальчики на змащений жиром лист, прикрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли підійдуть, змажте їх білком, посипте кмином, перемішаним з зернистою сіллю, і печіть у гарячій духовці (240°) 10—15 хвилин. Пальчики готові!
Джерело: Книга Дарії Цвек "До святкового столу"
|
|