|
500 г свинини 1 морквина 2 шт. перцю 1 перець чилі 4 ст. л. соєвого соусу 2 ст. л. рисового оцту 6 ст. л. води 3 ст. л. цукру 2 ст. л. крохмалю 2-3 зубчика часника 2 см імбиру
Окрім свинини можна використати м'ясо з курячих бедер. Продукти важливо нарізати в одному розмірі та однієї форми - ніщо не буде виділятись і оркестр буде грати правильно. Візьміть м'ясо і наріжте тоненькими пластинками. Щоб було зручніше - трохи його підморозьте в морозилці, тоді можна буде нарізати товщиною 2-3 мм. Додаємо 2 ст. л. соєвого соусу і мілко нарізаний часник. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Поки м'ясо маринується, приготуємо всі інші овочі. Для краси можна використати два кольори перців. Нарізаємо перці і моркву однаковими пластинками. Імбир і чилі просто мілко шинкуємо. Перець чилі тут потрібен для гостроти, можете використати його цілим, або без насіння або обійтись зовсім без нього.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти: 2 ст. л. соєвого соусу, воду, оцет, цукор, крохмаль. Крохмаль поступово почне осідати — нічого страшного, просто помішуйте соус періодично.
На розігріту сковорідку наливаємо трохи олії. Обсмажуємо моркву, додаємо перці, імбир. Все обсмажуємо, перець повинен бути м'яким. Коли овочі готові, їх треба перекласти і миску і на цій же сковорідці обсмажуємо м'ясо. М'ясо буде готово через кілька хвилин і добре впитає аромати овочів та соусу. Коли м'ясо зарум'янилось, повертаємо овочі, чилі, обсмажуємо все разом 3 хвилини і заливаємо добре розмішаний соус. Він швидко починає гуснути, слідкуйте уважно і як тільки побачите. що гусне. одразу ж знімайте з вогню. Якщо вийшло так, що прогавили момент - додайте декілька ложок теплої води і плавно все перемішайте. На гарній подайте рис.
|
|