Почну з невеликої передісторії. Влітку були ми на відпочинку, і нам порадили ресторан. До "общєпіта" я ставлюсь дуже прискіпливо, але хороші ресторани люблю. Тут же я була просто вражена... І рестораном, і кухнею. В такому гарному, доброму (від "добро"), приємному ресторані я ще не була навіть у себе в Києві. Зараз згадую, і просто млію - я б туди ходила кожен день. Виявляється, в цей ресторан кожен сезон на літо приїжджає повар-грузин. Грузинську кухню я поважаю, сама готую деякі смаколики, ото ж вирішила спробувати ті страви, які готую сама (виключно, щоб знати, чи роблю я їх правильно), і щось новеньке, звичайно ж. Виявилося, що чашушулі я готую досить пристойно - чоловік смакував від професійного повара, і признав, що в мене виходить так само смачно. А от хінкалі в тому ресторані нас порвали. Приїхавши додому, я перерила інтернет, щось знайшла, щось змінила, спробувала - наче вийшло.
От же:
Спочатку робимо фарш. Все дуже просто. Жирне м'ясо перекрутити на м'ясорубці, я беру свинина+яловичина. Так само пропустити через м'ясорубку і цибулину. Додати сіль і свіжезмелений перець (не шкодувати!). Потім підливати крижану воду, добре перемішати і відбити. Готовий фарш поставити в холодильник.
З тістом буде трішки довше. Спочатку борошно просіяти через сито. 2 склянки борошна розмішати з сіллю та олією. Підливаючи потрішки холодну воду, замісити клейке тісто. Накрити рушником і залишити на пів годинки. Потім додати 2/3 склянки борошна, добре вимісити, щоб вийшло круте тісто, залишити ще на пів години. Після цього додати залишок борошна, вимісити, тісто дуже круте, але еластичне. Замотати його в харчову плівку, поставити в холодильник ще на півгодинки.
Готове тісто розкатати досить тонко (2-3мм), вирізати кружальця діаметром 14-16 см. На середину кружальця викласти 1 ст.л. фаршу, тісто зібрати в мішечок, добре скріпити, трішки провернути хвостик, щоб не розклеївся.
У широкій каструлі закип'ятити воду, посолити, обережно опустити в кип'яток мішечки, варити не помішуючи 15 хвилин.
Подавати хінкалі із свіжезмеленим перцем.
В хінкалі для мене найсмачніше це сік, який зберігається в мішечку з тіста. Дуже важливо не втратити його до подачі на стіл. Ось для чого потрібні такі танці з тістом. Хінкалі виходять досить великі, смачні, доросла людина наїсться 5-6 штучками. Головне їсти обережно, щоб сік не стікав по підборіддю :-)
Смачного!