|
Для тіста: 500 г борошна В\С 250 мл молока 8 г дріжджів 1 ст. л. масла 1 ч. л. солі 1,5 ч. л. цукру
300 г сулугуні 1 яйце
Молоко підігріти, розчинити цукор, дріжджі. Просіяти борошно, ввести молоко з дріжджами і замісити тісто. Тісто має бути не липким. Залишити тісто піднятись.
Поки тісто піднімається, необхідно натерти 300 г сулугуні і вмішати в нього яйце.
Сирну суміш можна трохи посолити, якщо сир не солоний.
Коли тісто підійшло, злегка обімнути його, і зразу ж сформувати 10 кульок.
Накрити їх рушником та залишити на 10 хвилин. Далі з кожної кульки розкатати круг товщиною 3 мм Покласти в центр сир і загорнути на подобі хінкалі. Перевернути швом до низу і розкатати скалкою до товщини 1,5 см Змастити жовтком.
Пекти до готовності при температурі 200
P.S. Дуже і дуже смачно!
|
|