2 кг Яблук (кислих сортів) 1 п. ванільний цукор Сирна маса: 1 кг. сиру (перемолоти) 250 гр. цукру 6 жовтків 150 грам. масла 2 ст. л муки 2 ст..л манки Макова маса: 1,5 ст. маку запареного та втертого 2 ст.л сухарів 150 гр.цукру 2 ст.л масла 6 білків (бити до стійких піків)додати їх вкінці легко перемішати Бісквіт: 6 яєць 1 ст.цукру 2 рівні стакани .муки 1 ч.л порошку для печева Крем : 250 грам масла 200 грам згущеного молока не вареного
Шоколадна помадка 6 л цукру 6 л.молока 6 л.кокао варити на водяній бані помішуючи 15 хвилин . додати 6 л.масла кімнатної температури
На пергаментний папір щільно викласти четвертинки нарізаних яблук кислих сортів. Посипати яблука ваніліном. Зверху вилити на яблука сирну масу . На сирну масу -вилити макову масу Пекти до золотистого верху,провіряти зубочисткою - має не липнути до рук . Пекти приблизно 40 хвилин на 180 градусах.
Окремо спекти бісквіт. остудити ,верх бесквіту змастити кремом і зверху до крему покласти попередньо спечений пляцок маковою стороною на крем, яблуками до верху.
По яблуках залити шоколадну помадку.
Пекти на бляшці 25х 35 см. висота його приблизно 10-12 см. Дуже ситний з незвичайним смаком торт .Велику роль відіграють яблука ,треба брати не сильно соковиті .
В мене вийшов бісквіт висотою 7 см -то я його розрізала наполовину і змастила крем .Тому на фото крему два шари.
Джерело: Від коліжанки Галини Ласинович з Жовківського району.
|