Для м'ятного бісквіта з гілочок м'яти і меліси обібрати самі листочки,
склати в чашу блендера,
додати лимонний сік і олію і подрібнити.
В результаті вийде приблизно 2 ст.л. зеленої м'ятної рідкуватої маси.
Тим часом міксером збити яйця з цукром. Збивати приблизно хвилин 5.
До збитих яєць додати м'ятну масу, просіяне з порошком до печива борошно і крохмал, акуратно ложкою або лопаткою, перемішати. Розділити тісто на 2 рівні частини. Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто перелити у форму для випічки (вистелену папером для випічки) і спекти 2 бісквіти. Або 1, який потім розрізати навпіл. Пекти приблизно 15-20 хв. Я готовність перевіряла дерев'янною шпажкою.
Так само приготувати тісто на звичайний бісквіт (тільки без м'ятної маси).
Бісквіти остудити.
Приготувати крем.
Якщо сметана магазинна, то бажано, щоб був найвищий % жирності (30%), або домашня.
Желатин залити водою і залишити набухати. Тим часом сметану збити з цукровою пудрою. Желатин злегка підігріти і цівочкою влити в сметанну масу, продовжуючи збивати. Відкласти 2-3 ст. л. крему для верху торта, решту розділити на 2 частини.
Форму в якій випікався торт, вистелити харчовою плівкю або фольгою.
На дно викласти м'ятний корж, поверх нього половину крему і полуницю, розрізану навпіл. Далі звичайний корж, знову крем і полуницю. Верхній корж - м'ятний. Верх торта змастити кремом, який відклали, прикрасити,як бажаєте, полуницею і полити звареною помадкою або просто розтопленим шоколадом.
Форма розміром 28х28 см.