|
5 кг помідорів 4 - 5 середніх цибулин 0,5 кг цукру 0,5 л оцту 3 ст. л. солі 1 ч. л. червоного меленого перцю 1 ч. л. чорного меленого перцю 1 ч. л. кориці 3 ст. л. крохмалю
Помідори та цибулю перекручуємо на м'ясорубку із дрібними вічками і варимо 30 хв. Після цього трохи охолоджуємо і перетираємо через ситечко. додаємо: цукор, оцет, сіль, червоний мелений перець, чорний мелений перець, корицю. Гарно вимішуємо і варимо 1 годину, після цього додаємо крохмаль (розводимо в чашечці водою і вливаємо цівочкою, варимо ще 15 хв. Розкладаємо в стерилізовані банки (я використовую банки із закрутками після томатного соусу).
P.S. Я помідори з метою економії часу через ситечко не перетираю, просто додаю 5 ст. ложок крохмалю. Цей кетчуп використовуємо як томат, особливо смачно готувати з ним голубці, навіть пісні (з гречкою і картоплею). Вихід - 10 баночок. Можна також з помідорами перекрутити 4 - 5 солодких перчин.
|
|