|
300 г філе свіжої сьомги або форелі 500 г картоплі 300 г помідорів цибуля порей або ріпчаста (1цибулина) 150 г моркви 500 мл вершків (10-20%) сіль олія зелень до смаку
Цибулю дрібно порізати. Моркву натерти на дрібній терці. Картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками або брусочками. Сьомгу нарізати невеликими шматочками. Помідори почистити від шкірки (щоб шкірка знялась легше, можна помідори опустити на декілька секунд в кип'яток), нарізати кубиками. В каструлі (я використовувала трьохлітрову каструлю), на олії обсмажити цибулю. Додати моркву, обсмажити. Добавити помідори, злегка обсмажити. Потім налити 1 літр води, довести до кипіння. Коли вода закипить, добавити картоплю, трохи посолити, варити 5-7 хвилин. Потім добавити сьомгу. Після того влити вершки. Варити до готовності картоплі (3-5 хвилин). Якщо необхідно, потрібно досолити. Готовий суп посипати зеленню.
|
|