|
500 мл. теплої води 30-40 г. свіжих дріжджів 3 стакани борошна 1 ст.л. солі 1 ст.л. цукру 3 ст.л. олії
Що можу бути краще свіжоспеченого хрумкого хліба?! Тому, для тих, в кого є мультиварка пропоную рецепт смачного, домашнього хліба)) Якщо будете використовувати свіжі мокрі дріжджі, тоді необхідно їх розім'яти, додати 1 ч.л. дріжджів і залити гарячою водою і добре розмішати, щоб вони "заграли".До води додати цукор, сіль та олію, перемішати. Влити дріжджі, додати борошна 3 - 4 стакани і замісити тісто ( щоб не прилипало до рук). Накрити рушничком та поставити в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2-3 рази. Чашу мультиварки змастити олією, сформувати з тіста кулю і покласти в мультю. Включити режим "випічка" та випікати 50 хв з однієї сторони і 50 хв з другої. Смачного!)
|
|