Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Гарбузовий хліб
 

Гарбузовий хліб

30 жовтня, 2009  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Пісні страви, Хліб
 

Гарбузовий хліб


1,5 ч. л. сухих дріжджів
400 г гарбуза
4-4,5 ст. борошна
1 ч. л. з верхом солі
від 1/2 до 3/4 ст. рідини від варки гарбуза
3 ст. л. оливкової олії
1 яйце для змащування
гарбузове насіння

Кругла форма 20 см з високими бортами.
Температура випікання - перші 15-20 хв. - 210 градусів.
Потім 180 градусів - 20-25 хвилин (або до готовності)

Сухі дріжджі залити на 2 хв. теплою водою (або рідиною від варки гарбуза) і 1 ст. л. муки.
Гарбуз почистити, помити, нарізати кубиками. Залити водою і варити до готовності. (25-30 хв) Розім'яти в пюре.
4 ст. борошна просіяти в велику миску, добавити пюре гарбуза, розчин дріжджів, сіль, олію і 1/4 ст. теплого відвару з гарбуза. Вимішуємо тісто 8-10 хв. (якщо є необхідність, то добавте ще рідини або муки)
Тісто повинне вийти м'яке, однорідне, чуть клейке.
Перекласти в миску, накрити рушником і дати підійти одну годину.
Через годину легко вимішати на протязі 1 хвилини. Відрізати від тіста невеличкий кусочок (як тенісний м'ячик).
Сформувати круглу буханку (в діаметрі трошки меншу за діаметр форми) і переносимо на змащену маслом форму.
З кусочка тіста, котрий був відрізаний, розкатати 2 джгута, довжиною 35 см, зв'язати з одного вузлик. Спочатку кладемо на хліб просто джгут, а на нього джгут з вузликом.
Яйе збити, змастити ним хліб та джгути.
Гарбузове насіння почистити та викласти на хліб (трошки вдавлюючи) Дати підійти ще 40-60 хвилин.
Пекти в розігрітій духовці до готовності хліба.
Готовий хліб остудити на решітці.

При випічці хліба швидко зарум'янюється верх, треба тоді його накрити фольгою і пекти далі.
Хліб залишається свіжим три дні. І його можна заморожувати.

Спеціально для відвідувачів dreamfood.ua

Рецепт Клари з кукінга

Книга "Хліб та булочки"


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: gutka (18 листопада 2010 15:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
щойно побачила що ти також пекла хлібчик з гарбуза, рецепт дуже схожий, але мої гарбузи мають такий насичений колір, що хліб виходить помаранчового кольору
 



#2 написав: Натонька (19 листопада 2010 11:08)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Я позаминулого року пекла то теж був яскравіший, а отой дійсно якісь не дуже))) Видно від сорту гарбуза залежить smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 34
Гостей: 30
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100