|
300 мл молока 300 мл вершків (не менше 20%) 100 г цукору стручок ванілі 3 яйця 2 жовтки 3 ст. л. цукру для карамелі
Молоко, вершки, 50 г цукру і стручок ванілі закип'ятити. Відставити на 5-10 хв, дати настоятися. Решта 50 г змішати з яйцями і яєчними жовтками. Залити невеликими порціями молочну суміш в яєчну суміш, інтенсивно перемішуючи, щоб яйця не згорнулися. Пропустити через сито. Готуємо карамель. 3 ст. л. цукру і 1 ст. л. води відправляємо в сотейник і на вогонь - до появи золотистого кольору. Нічим не мішати, інакше цукор може кристалізуватися. Залити гарячу карамель у формочки. Нехай карамель застигне (близько хвилини). Розлити молочно-яєчну масу у формочки. Випікати на водяній бані (у великій формі, наповненою водою (гарячої) - вода повинна доходити до середини формочок з кремом) при температурі 165 -170 градусів протягом 45-50 хвилин до готовності. Зручно спочатку поставити формочки з крем-карамеллю у велику форму, потім - в духовку, і тільки після цього залити гарячу воду. Остудіть крем і приберіть в холодильник на ніч. Перед подачею, проведіть ножем між кремом і стінками формочки. Переверніть десерт на тарілку. Готово!
|
|