|
750 гр сиру 5 % жирності ( я брала свіжий домашній сир) 2 великі курячі яйця 2 ст. л. манки (можна замінити пудингом, кукурудзяним крохмалем або 1 середнім яйцем)* 2 - 3 ст. л. в'яленої журавлини без цукру ( можна родзинки, вишні або будь-які сухофрукти чи цукати) 2 - 3 ст. л. цукру ( можна більше якщо ви любите солодке). 1 ч. л. ванільного екстракту цедра 1 лимона ( за бажанням )
Для другого шару : 300 гр сметани 1 яйце 1 ст. л. цукру (або 2 ст.л. згущеного молока)
Розігріваємо духовку до 160 - 170 С. Змішуємо усі продукти для першого шару , викладаємо у форму (форму я вистеляю пекарським папером), розрівнюємо. Печемо 25 - 30 хв, поки запіканка по периметру не стане щільною , але серединка ще буде м'якою. У цей час змішуємо усі продукти для другого шару. Витягуємо форму з духовки і виливаємо на сирний корж сметанну суміш. Печемо ще 10-15 хвилин, поки заливка не загусне. Після виключення духовки запіканку можна залишити в духовці ще на 15-20 хвилин.
Запіканку можна їсти як гарячою, так і холодною. Для когось це буде смачний десерт на вечерю, а комусь - смачний сніданок. Смакуйте на здоров'я.
Джерело: Рецепт від Elaizik із http://livejournal.com
|
|