|
Тісто на «локшину»: 125 грам маргарини 4 столові ложки сметани 4 столові ложки цукру 1 чайна ложка соди (погасити оцтом)
Тісто на коржі: 2 яйця 1 склянка цукру 0,5 склянки сметани 1 столова ложка маргарини топленої 1 чайна ложка амоніаку 2 столові ложки какао 2 склянки борошна (не чубні)
Заварний крем: 1 яйце 1 склянка цукру 1,5 склянки молока 2 столові ложки крохмалю 200 грам масла
Маса до «локшини»: 0,5 літра молока згущеного вареного 250 грам масла 200 грам арахісу - висушеного і поколотого
Локшина: Замісити легке тісто (як на локшину), порізати тоненькими смужками довжиною 3 см, розкидати різане тісто не густо по пательні і пекти до золотистого кольору. Можна перемішувати при випіканні, щоб однаково випікалося з усіх сторін.
Коржі: Тісто, що ллється. Білки збити до піків окремо. Жовтки розтерти з цукром, додати маргарин, сметану, амоніак, какао і борошно. Добре вимішати. В кінці додати збиті білки і ложкою вимішати легко. Тісто розділити на дві частини. Пательню встелити пергаментом, помастити і лити тісто. Випекти два коржі.
Заварний крем: Яйце розтерти з цукром і крохмалем, влити молоко і заварити крем. Остудити і збити з маслом. За бажанням можна додати будь-який за смаком ароматизатор чи ванілін і 1 столову ложку коньяку.
Маса: Масло збити зі згущеним молоком, додати колотий арахів.
Збираємо:
1. «Локшину» висипати в миску з приготовленою масою, добре вимішати все.
2. Беремо один корж.
3. Заварний крем ділимо на дві більші однакові частини (для перемащування) і одну меншу частину (для змащування боків торта).
4. Змащуємо корж більшою частиною заварного крему.
5. Викладаємо зверху по крему всю «локшину» (п.1).
6. Знову змащуємо другою більшою частиною крему.
7. Прикладаємо другий корж.
8. Боки вирівнюємо меншою частиною крему, що залишилася.
9. Торт кладемо на ніч під легкий прес, щоб він «стягнувся» і пропитався.
Смачного!!!!!!!!!!
Джерело: Зі свого записника старих рецептів
|
|