Коржі:
Амоній розвести в сметані.Яйця збити з цукром,додати м"який маргарин,сметану з амонієм,соду з оцтом,борошно.Замісити тісто,розділити на 5 ч.,до двох додати какао. Тісто поставити на 1 год. в холод.
Спекти 5 коржів,3-білих,2-чорних.
В чорних коржах зробити невеличкі дірки,в які при перемащуванні покласти вишні.
Мак:
Мак запарити і змолоти чи розтерти з цукром і маслом.Додати лимон.
Крем робила дуже смачний і ніжний
заварний Додавала більше цукру.
Перекладати так:білий корж-крем-мак-крем-чорний корж-крем-білий корж-крем-чорний корж-крем-мак-крем-білий корж.
Не забувати про вишні,вкладати їх у дірки.Трохи мороки з маком,щоб викласти на крем.Легенько ножиком накладала.Але вартує того-високий,смачний пляцок.Форма 20-30.Замішувала на 1,5 порції і пекла у формі 24-36 см.
Джерело: Рецепт давній,нагадала коліжанка.