|
250 г цукру 50 г дріжджів 0,5 літра молочка (теплого) 2-3 ст. л. 5 яєць 100 г масла 2 ст. л. олії 1,5 кг борошна щіпка солі ванілін
Цукор -2-3 ложки столові ,дріжджі ретельно розмішати ,додати молоко,і залишити в теплому місці на пів години. Жовтки збити з цукром ,додати масло,сіль,ванілін,Добре вимішати. Додати сюди опару.Знову вимішати і накрити рушником та залишити в теплі на 1 годину. Потідати муку,олію.знову залишити щоб піднімалось. Як добре тісто виросте ,на змащену бляшку викладати пиріжки. Викладайте пиріжки швом донизу (начинка довільна). Я робила частину з какао,частину з яблучним повидлом. Мають трошки пінятись на бляшці,потім змастити збитим яйцем та випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв.(Час залежить від величини пиріжків)
Джерело: Рецепт моєї мами
|
|