|
Картопля-1 кг. Яйця-2 шт. Мука,сіль.
Начинка-кважена капуста.
Картоплю відварити, помняти і охолодити (це можна зробити і за день раніше).
Руками картоплю добре розтерти, щоб не було грудок, дати яйця, сіль, муку і замісити тісто.Тісто таке як на вареники, пиріжки робити зразу, бо тісто рідне коли стоїть довго.
Розкачати з тіста валик,нарізати на кусочки розміром як яйце,кусочки розкачувати і ліпити пиріжки. Зразу жарити в невеликій кількості олії, викладати на паперове полотенце.
Для начинки, цибулю порізати кубиком, підсмажити на олії,дати квашену капусту, поперчити,кинути лавтовий листок все стушити. Така начинка традиційна зимою а зараз можна яйце варене з зеленою цибулею.
Джерело: Такі пиріжки у нас вдома готують дуже давно, називаються "наминайки". Особливо зимою коли смажили відро капусти, щоб потім робити вареники, пиріжки. Таких пиріжків моя мама жарила цілу велику з верхом миску,їли гарячими , їли холодними до борщу чи зупи а ми малі набирали в кишені і бігли на ковзанку. Такі пиріжки також жарили на святу вечерю, в тісто не давали яйця. Літом начинку можна любу за смаком.
|
|