Печериці дрібно порізати дрібненькими кубиками (саме це нарізання печериць і цибулі - найбільш трудомістка робота. Цього разу, на щастя, кума помагала...). На великій пательні розігріти шматок масла, висипати гриби, підсмажити до появи соку, залити водою, щоб покрити гриби, на маленькому вогні тушкувати 30хв.
Цибулю дрібно порізати, підсмажити на олії до золотистого кольору, додати до грибів, тушкувати разом 30 хвилин. Якщо буде мало рідини – додати капельку води.
Перекласти все в каструлю, залити водою (вдвічі більше, ніж грибів), посолити, додати перець горошком (під кінець постаратися виловити і вибрати), залишити покипіти 20 хвилин на маленькому вогні.
Сметану (домашню) розвести трошки водою, додати борошно, добре розмішати, вилити до грибів, довести до кипіння, постійно помішуючи. Прокип'ятити 5 хвилин, виключити газ і залишити на 30 хвилин, щоб настоялося.
Я не подавала жульєн в кокотницях, тому перед подаванням розлила в мисочки, поклала по плястерку сиру (для гамбургерів) і підігріла, щоб сир розплавився - при перемішуванні він розплавився і стало ще смачніше
.
Це класичний варіант жульєну, а вчора я варила трошки інший його варіант:
Жульєн з куркою
Для цього треба зварити курячий бульйон, у жульєн замість води додавати бульйон, куряче м'ясо дрібно порізати (або розділити на маленькі шматочки) і додати разом з цибулею. Також дуже смачно і ситно.
Джерело: Це рецепт записаний давненько від одного хорошого знайомого.