|
Тісто: 250 г маргарину 200 г цукру 2 жовтки 0,5 скл. сметани 1 ст. л. (з верхом) смальцю 1 ч. л. соди погашена оцтом 3 скл. борошна (+ - 0,5 скл. , як забере тісто)
Начинка: 1 скл. перемелених горішків 2 білки 0,5 скл. цукру ванільний цукор (за бажанням)
Маргарин розтопити, додати муку, цукор, жовтки, сметану, смалець і соду. Замісити м'яке тісто і поставити на 30 хв. в холодильник.
Горішки перемолоти, додати до них збиті білки з цукром, перемішати.
Стільничку підсипати мукою. Тісто розтачувати тоненько і вирізати квадрати приблизно 6х6 см. На один кутик викладати горішки і згортати. Випікати в розігрітій духовці до легкого зарум'янення, приблизно 10 - 15 хв. Готові посипати цукровою пудрою.
P.S. Начинка може бути люба - густе повидло чи варення, яблука, сливи, вишні і т.д., що кому подобається.
Джерело: Зі старого записника.
|
|