|
200г вершкового масла 3 яйця 50 г дріжджів 1 скл. сметани (200 г) 100 г цукру борошно, скільки візьме тісто. У мене пішло до 600г ваніль
Дріжджі розтерти з цукром, додати збиті яйця,сметану, розм'якшене вершкове масло, ванілін і, досипаючи борошно, замісити м"яке тісто. Воно виходить дуже приємне на дотик,так і хочеться пекти з нього смакоту. Тісту надати форму кулі і накрити рушничком , хай воно відпочине хвилин 15-20. За цей час приготувати начинку:це може бути мак, розтертий з цукром з додаванням варення, яблучний джем, горіхи, сир, шоколад. Тісто підростає вдвічі,ми ділимо його на кульки, потім кожну розкачуємо в пласт,товщиною не більше 0,5 см, ділимо по радіусу на трикутнички, змащуємо начинкою кожен і згортаємо в рулетик, починаючи з широкого краю. На дечко,застелене промасленим папером викласти рогалики на відстані 3-4 см один від одного, дати ще раз трішки підрости, змастити жовтком і поставити в духовку. Вироби під час випікання гарно підростають. Пекти рогалики -близько 30 хвилин до легкого рум'янцю. Смакуйте!
|
|