Підготовка
Духовку розігріваємо до 160-180 градусів (усе залежить від вашої духовки). У форму /у мене металева/ вкладаємо бумажні капсули / розмір дна 5 см висота 3 см або 3,5 см/.
А тепер сам процес приготування.
Змішуємо разом і просіюємо какао, борошно, розпушувач і сіль. Додати цукор і перемішати у високій мисці.
У окремій мисці змішати кисле молоко та соду і залишити на 4 хв. (тільки на довше не залишайте, бо вийдуть як резина) . Далі до кислого молока додаємо яйця, гарячу воду, олію, ванільний цукор і перемішуємо вилкою.
У суміш додаємо сухі інгредієнти. Тісто перемішуємо до однорідної маси близько 4 хв.
Готову суміш викладаємо у підготовлені форми, наповнюємо трішки більше ніж на 1/2 частину від форми /якщо більше то тісто втече і кексик буде неакуратний/ .
Випікати 18-22 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою /перші 15 хв не відкриваємо/.
Прикрашаємо за бажанням.
Смачного!