|
200 г борошна (+20 г какао по бажанню) 2 яйця 100 г цукру 160 мл молока 80 мл олії 2 ч. л. розпушувача 1/2 ч. л. соди 2 яблука
для посипки: 80 г борошна 60 г вершкового масла 60 г цукру 4 ч. л. кориці
На 12 штук.
Духовку розігріваємо до 180С. Традиційно для мафінів беремо дві миски. В одній змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і соду (сюди ж додаємо какао, якщо його використовуємо). В іншій мисці змішуємо рідкі інгредієнти: молоко, олію та два яйця. Добре збиваємо вінчиком.
Далі рідку частину тіста додаємо в суху і лопаткою швидко перемішуємо тільки до того моменту, поки борошно помокріє. Більше перемішувати нема потреби. Додаємо яблука, нарізані кубиками, перемішуємо і викладаємо в формочки на 2/3. Зверху посипаємо крихтою Для крихти руками перетираємо холодне масло, цукор, борошно і корицю. Печемо 20-25 хвилин при температурі 180С.
|
|