Тісто 4 великі яйця 180 г цукру 160 г пшеничного борошна 75 г картопляного крохмалю 200 г розтопленого вершкового масла терта цедра з 1 лимону сік 1/2 лимона 1,5 ч. л. розпушувача 1 пачка ванільного цукру
для поливи, люкеру 5 ст. л. цукру-пудри 1 ч. л. лимонного соку 2 ст. л. сметани
Приготування Яйця збити з цукром міксером до появи пухнастої хмаринки, (зберігаю колорит мови автора) Додати пшеничне борошно,змішане з картопляним крохмалем та порошком до випічки. Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло, додати цедру лимона та лимонний сік. Гарно перемішати. Форму для кекса змастити маслом та посипати сухариками. Викласти тісто рівномірно у форму ложкою. Пекти 35 хв при 180* Готову "бабульку" полити люкером, глазурью.
Для цього, 2 ст. ложки сметани довести до кипіння,додати цукор -пудру і старанно розтерти до побіління і утворення однорідної маси. Додати лимонний сік.
Джерело: Цей чудовий перепис я знайшла на польському сайті. Автор-майстриня кондитерського мистецтва Дораті. Дякую за смакоту. Раджу всім спробувати приготувати.
|