Масло збити з цукром і ванільним цукром 5-7 хвилин (до консистенції густого крему). Додати цедру лимона,сіль, ром. Постійно збиваючи ввести по одному яйця. Борошно і розпушувач змішати, порціями ввести у тісто (не переставати збивати ). Поступово добавити вершки. Виходить пишне тісто. Ділимо його на дві частини. Одну частину змішуємо з какао і подрібненим шоколадом, а іншу - з подрібненим мигдалем. Форму заповнюємо тістом чергуючи, то темне, то світле, в кінці виделкою робимо розводи, щоб отримати мармуровий ефект.Печемо при 180 гр 70 хв, через 50 хв випікання кекс накриваємо фольгою. Лишаємо у формі поки схолоне. Посипаємо цукровою пудрою.
Р.S. Рому в мене не було, замінила на коньяк. І замість вершків давала домашній йогурт. Кекс дуже смачний. Ось такий має вигляд у розрізі.