375 г ревеню 250 г вершкового масла 250 г цукру 2 пачки ванільного цукру дрібка солі 5 яєць 100 г меленого мигдалю 250 г борошна 1,5 ч. л. розпушувача
Ревінь помити й нарізати шматочками. Масло збити з цукром, ванільним цукром, сіллю і яєчними жовтками в пухку масу.
Додати ревінь, попередньо змішаний з мигдалем у тісто і додати борошно + розпушувач. В останню чергу додати збиті в міцну піну яєчні білки і акуратно поєднати з тістом.
Форму для кексу діаметром близько 26 см, змастити жиром, та присипати трішки борошном.
Викласти тісто та випікати приблизно 1 годину при температурі 175-180 C.
Перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою.
P.S. Замість мигдалю був мелений смажений арахіс.
Джерело: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2009/04/rabarbarowy-wieniec.html
|