Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину
 

Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину

3 лютого, 2014  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Головна, Страви з м`яса
 

Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину

1,5 кг баранини (можна на кістці)
8 шт. ягід ялівцю
3 гілочки свіжого розмарину
сіль
чорний перець горошком
оливкова олія

Баранину (найсмачніше так виходять реберця) помити, обсушити паперовим рушничком.
В ступці перетерти чорний перець горошком з ягодами ялівцю, додати крупну сіль і ще раз перетерти товкачиком, добре подрібнити та розмішати ароматну суміш. Капнути трішки оливкової олії, щоб утворилася густа кашка. З гілочок розмарину обібрати листочки, додати до соусу, добре розмішати.
Цим соусом натерти м'ясо, загорнути його в плівку і поставити в холодильник маринуватися мінімум на 3 години. За годину до запікання баранину слід дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі.
Духовку розігріти до 250 градусів Цельсія. Взяти глибоке деко, налити в нього води так, щоб на палець покрила дно. Поставити в деко решітку (прослідити, щоб решітка не торкалася води), а на решітку викласти м'ясце. Цю конструкцію поставити в гарячу духовку. Через 30 хвилин перевірити наявність води в деці (якщо випарувался - долити грамину), а м'ясо накрити фольгою (не замотати повністю, а лише накрити - так щоб пара знизу проходила через м'ясо) і запікати ще годину чи півтори, залежить від величини шматка. Я розжилася термометром для запікання, і тепер легко визначаю готовність м'яса - для баранини температура готовності не більше 65 градусів. Тоді м'ясо виходить сочним, не сирим і не сухим.
Готову баранину дістати з духовки, залишити під фольгою відпочити хвилин 15. На гарнір подати печений гарбуз або картоплю.
Такий маринад для баранини я вивела шляхом "научного тику" для гостей які категорично відмовлялися їсти саме баранину, бо вона "погано пахне і має солодкий присмак".

Джерело: рецепт власний

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: mamulet55 (3 лютого 2014 00:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
дякую для мене важливо шо немає запаху
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 22
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100