|
1,5 кг баранини (можна на кістці) 8 шт. ягід ялівцю 3 гілочки свіжого розмарину сіль чорний перець горошком оливкова олія
Баранину (найсмачніше так виходять реберця) помити, обсушити паперовим рушничком. В ступці перетерти чорний перець горошком з ягодами ялівцю, додати крупну сіль і ще раз перетерти товкачиком, добре подрібнити та розмішати ароматну суміш. Капнути трішки оливкової олії, щоб утворилася густа кашка. З гілочок розмарину обібрати листочки, додати до соусу, добре розмішати. Цим соусом натерти м'ясо, загорнути його в плівку і поставити в холодильник маринуватися мінімум на 3 години. За годину до запікання баранину слід дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі. Духовку розігріти до 250 градусів Цельсія. Взяти глибоке деко, налити в нього води так, щоб на палець покрила дно. Поставити в деко решітку (прослідити, щоб решітка не торкалася води), а на решітку викласти м'ясце. Цю конструкцію поставити в гарячу духовку. Через 30 хвилин перевірити наявність води в деці (якщо випарувался - долити грамину), а м'ясо накрити фольгою (не замотати повністю, а лише накрити - так щоб пара знизу проходила через м'ясо) і запікати ще годину чи півтори, залежить від величини шматка. Я розжилася термометром для запікання, і тепер легко визначаю готовність м'яса - для баранини температура готовності не більше 65 градусів. Тоді м'ясо виходить сочним, не сирим і не сухим. Готову баранину дістати з духовки, залишити під фольгою відпочити хвилин 15. На гарнір подати печений гарбуз або картоплю. Такий маринад для баранини я вивела шляхом "научного тику" для гостей які категорично відмовлялися їсти саме баранину, бо вона "погано пахне і має солодкий присмак".
Джерело: рецепт власний
|
|