|
Тісто:
200 г маргарину 2 скл. цукру 100 г какао 0,5 скл. молока 3 яйця 1 пакетик польського порошку до печива 3-4 скл. борошна (залежно від борошна)
Крем:
400 г масла 1 банка згущеного молока з какао або кавою 1 ст. ложка кави розчинної запареної в 1,5-2 ложки кип'ятку 1 ст. ложка кавового лікеру або коньяку
Наповнювач:
1 л вишні у власному соку
Поливка:
100 г чорного шоколаду 3 ст. ложки домашньої сметани (не кислої) або вершків 30%
Маргарин розтопити, але не кип'ятити, додати цукор, какао, молоко, злегка збиті яйця, порошок до печива, потрохи додавати муку і вимішувати. Тісто повинне бути як добра густа сметана. В мене муки пішло чуть більше 4-х склянок. Роздітити на 3 частини і випікати в бритванці на пекарському папері. Розмір форми 37х27 см.
Для крему міксером збити масло, поступово додаючи до нього запарену каву, кавовий лікер і згушене какао.
Коржі мастити кремом на крем викладати вишні. Розтопити на паровій бані шоколад зі сметаною. Залити верх пляцка.
Джерело: Зі старого записника
|
|