Тісто: 250 г маргарину 200 г цукру 2 яйця 250 г сметани 600 г борошна 2 ч.л. розпушувача для тіста 1 ст.л. какао Крем: 200 г молока 200 г масла вершкового 100 г цукрової пудри 2 ст.л. борошна 4 ст.л. цукру Помадка: 100 г вершкового масла 5 ст.л. молока 6-7 ст.л. цукру 5 ст.л. какао Також потрібно: 100 г родзинок 100 г горіхів вишневий джем або густе варення
Маргарин перетерти із цукром. Яйця розбити і відділити жовтки від білків. Додати жовтки до маргарину із цукром і перетерти. Окремо збити білки із дрібкою солі теж додати в миску і все добре розтерти. Додати сметану і перемішати. Потім додати борошно із розпушувачем і замісити тісто. Розділити його на 2 нерівні частини (в меншу додати какао і вимісити до однорідного кольору). Кожну із частин розділити навпіл. Родзинки і горіхи поділити теж на 2 купки. Деко застелити папером і викласти одну частину світлого тіста. На тісто викласти джем. Посипати не дуже подрібненими горіхами і родзинками ( перед тим родзинки замочити у гарячій воді на 30 хвилин). З однієї частини темного тіста катуляємо смужки і викладаємо їх решіткою. Я ще від себе додала трошки вишні. Випікаємо при 180С - 30 хвилин. Так само робимо другий корж. Крем: в посудину насипаємо 2 ст.л. борошна і перетираємо його із молоком. Щоб не утворилися грудочки,молоко додаємо потрошки. Додаємо 4 ст.л. цукру і вимішуємо. Ставимо на маленький вогонь і помішуючи, доводимо до консистенції сметани. Даємо охолонути. Масло збиваємо із пудрою і потім до нього невеликими порціями додаємо охолоджену масу, постійно перетираючи. Коржі перемащуємо кремом. Помадка: розтопити в посудині масло,додати молоко, цукор, какао, довести до кипіння і кипятити, поки маса не почне густіти. Готовий торт полити помадкою.
Я пекла у вигляді пляцка. Форма 33х23. Помадку брала готову від Dr. Oetker. Дуже смачний виходить пляцок.
Джерело: Із сайту "Смачно"
|