|
Світле тісто
150 г маргарину 1 скл. цукру 3 яйця 1,5 ст. л. порошку до печива 1,5 скл. борошна
Темне тісто
150 г маргарину 1 скл. цукру 3 яйця 2 ст. л. какао 1 ч. л. соди гашеної оцтом 2 ст. л. горілки 1,5 скл. борошна
Крем
0,5 л вареного згущеного молока 300 г масла 1 кг яблук (можна менше) 1 скл. цукру 1 скл. води
* 1 скл.- 240 мл ** деко - 20 на 35 см
Тісто Маргарин збити з цукром. Збиваючи, додати яйця по одному. Додати решту інгрідієнтів. Тісто (і темне, і світле) вийде такої консистенції як на кекси, густіше як сметана. Кожне тісто (і темне, і світле) ділимо на 3 частини. На змащене деко викладаємо ложкою світле тісто, зверху темне тісто, розгладжуючи ложкою. Випікаємо три таких коржі.
Крем Яблука очистити, порізати пластинками. З цукру і води зварити сироп, вкинути туди яблука і проварити кілька хвилин (приблизно 5 хв.). Яблука не повинні розваритись. Відцідити їх і охолодити. Масло збити зі згущонкою ( я ще додаю туди трішки лимонного соку) Перемастити коржі кремом, додаючи яблука.
Смачного !!!
Пляцок виходить дуже смачний. Коржі такі кексові, ніжні. Спробуйте.
Джерело: Рецепт із сайту "Смачна хата"
|
|