|
Для тіста 0,5 кг борошна 250 г маргарину 3 жовтки 200 г сметани або кефіру 1/2 ст. л. цукру дрібка солі
Начинка з горіхів 200-250 г мелених грецьких горіхів 3 білки 1 ч. л. цукру. Обсипка: цукор-пудра + ваніль.
Замістити тісто. Розрізати на 4 частини. Розкачати на листи, товщиною 1-2 см. Розтопити маргарин або смалець /не солений/, змастити тісто, скрутити кожний кусок у рулет і помістити до холодильника на 1-2 години. Після цього тісто (1/4 частина скручена у рулет) нарізаємо на 12-13 частин, кожний шматочок натонко розкачуємо і викладаємо начинку, скручуємо, загинаємо кінці і надаємо тісту форму маленького рогалика.
Поки тісто в холодильнику готуємо начинку. Мелені горіхи змішати зі збитим з цукром білком. Випікати при 180 градусах. Можна гарячими обваляти в цукрі чи цукровій пудрі. Також начинкою може бути сливовий леквар або інший густий джем, який не витече при випіканні.
Ці чудові кіфлики смакують і дорослим і малим. Смачного!
Джерело: Рецепт від пані Моріки
|
|