|
1 п. вафель квадратних 1 п. желе 1 скл. води 250 г масла 200-250 г печива (типу " До кави") 3-4 ст.л. какао 180 г цукру 250 г бакалій (родзинки, чорнослив, курага, горіхи, будь-які сушені фрукти)
Масло, цукор, какао і воду вимішуємо і підігріваємо на вогні, доки не стане однорідним. Всипаємо желе і розмішуємо до повного розчинення. Не кип'ятити. Залишити щоб вистигло. Горіхи подрібнити, бакалії порізати на невеликі шматочки, печиво і три листи вафель поламати на дрібні частини. Все вимішати. З"єднуємо наші бакалії з желейною масою і ретельно перемішуємо. Суміш має бути досить густою ! Чистий кухонний рушничок змочуємо у воді, зайву воду відтискаємо, стелимо його на стіл, зверху кладемо один вафельний лист, накриваємо другою половиною рушничка і притискаємо злегка руками. Тримаємо, поки лист не зм"якне (так аби можна було скрутити і не був дуже вологим). Викладаємо на нього половину маси і скручуємо у рулет. Те саме зробити з другим вафельним листом. Рулети загорнути у фольгу та залишити в холодильнику на кілька годин (краще наніч). Перед подачею нарізати тонкими шматочками. Смачного !
P.S. У пачці має бути 5 вафельних листів (3-до маси і 2-на рулети). Желе завжди беру польського виробництва. Цей раз брала вишневе. З бакалій брала родзинки трьох видів, чорниці сушені та грецькі горіхи. Цукру можна давати менше, мені було трішки засолодко.
Джерело: Польський блог "Кухня Марленіти" (Kuchnia Marlenity)
|
|