|
Для 350-400 г крему: 1 ст. молока, вершків або води 1 яйце 5 ст. л. цукрового піску 2 ч. л. муки
Перемішати в каструльці яйце з мукою до зникнення грудок, додати 1/4 частини молока, передбаченого рецептурою, ще раз перемішати.У окремій каструлі закип'ятити другу частину молока з цукром, помішуючи дерев'яною лопаткою. Киплячу молочну суміш вливати тонкою цівкою в яєчно-мучну масу при одночасному розмішуванні лопаткою, потім спільну суміш поставити на плиту і, безперервно мішаючи, довести до загусання, але не кип'ятити. Для поліпшення смаку і стерелізациї, пшеничну муку заздалегідь злегка обсмажити на деку; можна замінити її крохмалем (пшеничним, кукурудзяним, рисовим) Зварений крем охолодити.
Книга "Домашнє приготування" Р.П. Кенгис (1965 р)
|
|