Галушки:
4-5 ст. л. муки
20 г вершкового масла
1 яйце
150 г молока
сіль
Розм'якшене масло добре розтираємо з яєчним жовтком, поступово вводимо молоко і муку, потім солимо і ретельно вимішуємо до однорідної еластичної маси. Повинно вийти тісто як на оладки. Яєчний білок збиваємо окремо в піну і вводимо в тісто. Набираємо тісто чайною ложкою, змоченою у воді і опускаємо в киплячий бульйон. Якщо галушка розпливлася в супі, означає ви дали мало муки
Можете додати ще.
Суп варимо звичайний, картопляний. Галушки довавляєм після зажарки (морква, цибуля) і варимо ще хвилин 10. Можна в нього додавати ще болгарський перець і інші овочі за смаком.
Газета "Кухня" №16 (2001 г)