Для тіста: 125 гр. маргарину 200 гр. борошна 1 ч.л. порошку до печива 50 гр. цукру 2 жовтки
Для сирного шару: на 0,5 кг. домашнього сиру 1 банка не вареного згущеного молока 2 яйця 1 жовток ваніль 1 пачка порошку до печива 1 ст.л. крохмалю 2 ст.л. борошна
Для білкової маси: 3 білки 250 гр. цукрової будри ягоди
Місимо тісто: розтираємо борошно з маргарином і порошком до печива. Збиваємо цукор і жовтки до утворення однорідної маси. Вводимо жовтки у борошно і замішуємо масне тісто. Викладаємо тісто у форму ( в мене форма "серця") формуючи з тіста дно і стінки. У це тісто можна додати ще какао і теж буде смачно. Ставимо у холодильник і готуємо сир. Сир перетираємо в однорідну масу (як на канапки), окремо збиваємо яйця і поступово вводимо туди згущонку. Виливаємо це до сиру і додаємо крохмаль, ваніль, порошок до печива та борошно. Все це збиваємо до однорідної маси і викладаємо на тісто. Ставимо пекти десь на 1 год. при 180 градусах так, щоб сир порум'янів і взявся легенькою шкірочкою. Збиваємо білки і пудру до піку і викладаємо на сир зверху. Коли білки трішки присохнуть посипати зверху будь якими ягодами (в мене малина і чорниця) і пекти до повного затвердіння білків. Виходить дуже смачно, а сир дуже ніжний і тане у роті. Спробуйте)))))
Джерело: удосконалений рецепт моїх мам :)))))
|