Тісто: 2 яйця 160 гр цукру 80 гр вершкового масла 3 ст. л. какао 120 гр борошна, додати по дрібці солі і розпушувача 1/2 ч. л. ванілі
Начинка: 200 гр знежиреного сиру 40 гр цукору 6-7 гілочки м'яти
Цукрова глазур: 140 гр цукрової пудри 2-3 ст. л молока 3-4 гілочки м'ята кіілька крапель зеленого харчового барвника
Квадратну 20-сантиметрову форму застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Духовку розігріти до 175 гр. Збити яйця і цукор до світлої пишної маси. Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної і все разом збити.
Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності. Для приготування начинки, м'яту перемолоти в блендері або дрібно-дрібно нарізати ножем. Змішати сир з цукром, м'ятою і ванільним цукром. Вилити половину тіста у форму і розрівняти поверхню. Обережно розподілити поверх тіста сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц), потім залити рештою тіста.
Випікати протягом 35-40 хв. Остудити у формі.
Для приготування цукрової глазурі, м'яту перемолоти в блендері (або нарізати ножем), змішати з молоком і вилити в цукрову пудуру при постійному помішуванні. Додати зелений харчовий барвник і ретельно перемішати. Глазур повинна вийти консистенції сметани.
Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися. Обрізати краї бісквіта і нарізати на квадратики.
P.S. Дуже смачні такі от тістечка!! Просто м'ятно-освіжаюче
Джерело: Гр. "Готовим вместе"
|