|
Тісто:
3 яйця 1,5 скл. цукру 3 ст. л. топленого масла чи маргарину 3 ст. л. сметани 1 ст. л. гарячого молока 1 ст. л. амонію 3 скл. борошна
Крем:
1 л сметани 1-1,5 скл. цукру 25 г желатину
Сироп для пропитування:
1 скл. води 0.5 скл. цукру
Форма діаметром 25 см.
Яйця збити з цукром до пухкої маси, амоній погасити в гарячому молоці. По черзі додати решту складників, вимісити м'яке тісто. Форму для випікання вистелити пергаментом, змастити жиром стінки і дно. Випекти 3 коржі при t180C ~15 хв до легкого порожевіння.
Воду з цукром закип'ятити, охолодити. Просочити коржі.
Желатин залити ~1 скл. води. Коли набухне, поставити на малий вогонь, щоб розчинився. Трохи охолодити. Сметану збити з цукром, додати розчинений желатин, перемішати. Торт збирати зручніше в роз'ємній формі.
Смачного!
Джерело: Рецепт від вуйни Марії.
|
|