|  | 
 
Тісто:
 3 яйця
 1,5 скл. цукру
 3 ст. л. топленого масла чи маргарину
 3 ст. л. сметани
 1 ст. л. гарячого молока
 1 ст. л. амонію
 3 скл. борошна
 
 Крем:
 
 1 л сметани
 1-1,5 скл. цукру
 25 г  желатину
 
 Сироп для пропитування:
 
 1 скл. води
 0.5 скл. цукру
 
 Форма діаметром 25 см.
 
 
 
 Яйця збити з цукром до пухкої маси, амоній погасити в гарячому молоці. По черзі додати решту складників, вимісити м'яке тісто. Форму для випікання вистелити пергаментом, змастити жиром стінки і дно. Випекти 3 коржі при t180C ~15 хв до легкого порожевіння.
 Воду з цукром закип'ятити, охолодити. Просочити коржі.
 
 Желатин залити ~1 скл. води. Коли набухне, поставити на малий вогонь, щоб розчинився. Трохи охолодити. Сметану збити з цукром, додати розчинений желатин, перемішати. Торт збирати зручніше в роз'ємній формі.
 
 Смачного!
 Джерело: Рецепт від вуйни Марії. |  |