|
125 г м'якого сиру 50 мл кефіру 50 г житнього борошна 50 г крупки з пророщеного жита - висівки 1 ч.л. олії ½ ч. л. соди ¼ ч. л. морської солі кмин або коріандр (опціонально)
Змішати сир з кефіром і маслом. Борошно змішати з крупкою, содою, сіллю і спеціями. Потім обидві суміші з'єднати і замісити липке тісто, з якого формується колобок. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин. Дістаємо колобка з холодильника і включаємо розігріватися духовку на 180 градусів. Щоб тісто розкачати, потрібна додаткове борошно. Зручніше спершу розрівняти його просто руками, підсипаючи муку по необхідності. Потім підрівняти за допомогою качалки, залишаючи товщину 0,5 см. Вирізати кола і наколоти їх виделкою. Ставимо в розігріту вже духовку на 20-30 хвилин. Замість м'якого сиру можна взяти пресований, але тоді зменшити його кількість і збільшити кількість кефіру. Якщо немає крупки, цілком можна обійтися тільки борошном. Приємного апетиту!
Джерело: irrez.livejournal
|
|