450 г пшеничної муки
1 ст. води (стакан - 240 мл)
25 г цукру (2 неповних столових ложки)
1 неповна ч. л. солі
1 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. олії
9 г швидкорозчинних дріжджів(1 ч. л. з великим верхом)
1 яйце для змащування (для пісного варіанту - змащуємо олією)
Для часникової заправки.
3 великих зубчика часнику
1/2 ч. л. солі(можна більше або менше...за вашим смаком)
2 ст. л. рослинної олії
50 мл кип'яченої (xолодной) води.
З вищеперерахованиx продуктів замісити тісто.Тісто повинно бути м'яким, злегка прилипаюче до рук. Краще потім при формуванні булочок добавити трошки муки. Поставити підходити в тепле місце на 1, 5 години.
Обімнути тісто і зробити з нього 16 булочок. Викласти в змащену маслом форму. Накриваємо чистим рушничком і даємо підрости булочкам протягом сорока хвилин. Змащуємо булочки злегка збитим яйцем.
Тим часом нагріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо булочки в духовку і випікаємо 22-25 хвилин. (в залежності від вашої духовки). Десь через 15 хвилин треба накрити булочки фольгою.
Поки булочки печуться робимо заправку:
Розтовкти часник з сіллю (або простол роздавити часник і змішати з сіллю), додаємо олію і воду. Перемішуємо.
Виймаємо булочки з дуxовки, гарячими поливаємо заправкою і декілька раз щоб соус впитався.
Спеціально для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
Рецепт Соні - бухгалтера (слова автора)