500 г борошна – просіяти 5 жовтків 1 скл. цукру 250 г маргарину 2 ч. л. порошку до печива 1 ст. л. оцту 2 – 3 ст. л. какао
Начинка: густе повидло з кислинкою – 1/2л (у мене було смачне абрикосове повидло, але зарідке – тому на маленькому вогні закип’ятила його з 2 ст. л. крохмалю). 5 білків 1 скл. цукру
Замісити пісочне тісто (в комбайні чи ножем), розділити на 3 частини, до однієї додати 2-3 ст.л. какао, поставити на пару годин в холодильник Приготувати форму (велику прямокутну), викладати: 1 частина тіста (біла) – розтачати 2 частина (з какао) – потерти на грубій терці Ложкою викласти акуратно повидло Збити безе з білків та цукру – викласти на повидло 3 частина (біла) – потерти поверх білків Пекти при темп-і 180° до готовності (50 – 60 хвилин). Вийняти після охолодження.
P.S. Тісто дуже крихке, тому я його не розтачувала, а пальцями розтягнула у формі для випічки, також можна розтачати на пергаменті і разом з папером викласти у форму.
Джерело: рецепт з маминого записника
|