Тісто:
0,5 кг муки
1 ст. цукру
250 г маргарину
1 п. розпушувача
3-4 ст. л. сметани
5 жовтків
Замісити тісто і поділити на 2 частини. До однієї частини додати какао і поставити в морозилку.
Велику частину, та яка біла, викласти на деко.
Посипати манкою або сухарями.
Яблука, 9 штук почистити, розрізати навпіл, вибрати середину.
Начинити маковою начинкою.
Покласти на тісто маком вниз.
5 білків збити з 2 ст. л. цукру і пачкою вишневого киселю. Вилити піну на яблука і посипати зверху подрібненими горіхами
Потім натерти на тертці чорне тісто. Пекти до готовності близько однієї години.
Для макової начинки брала 1 ст. маку, запарювала і молола на мясорубці. Потім додала 1 яйце, трохи цукру, жменю родзинок і перемішала.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт від моєї колишньої співробітниці Марійки.