2 л води
8 великих картоплин
300 г печериць
1 морквина
1 цибулина
100 грам олії
сіль, перець
3 ст л. сухих вершків, або 150 мл рідких вершків
зелень петрушки
3 зубчики часнику
1\3 батона, або багета
Часничок дрібно порізати і обсмажити на олії. Коли він стане золотистого кольору, в олію виложити потерту моркву і порізану цибулю. Все добре протушкувати, а потім викласти порізані дольками грибочки. Все протушкувати 10- 15 хв. Окремо закип'яти воду, викласти в неї картоплю і проварити 15 хвилин. У воду з картоплею викласти протушковані гриби, приправити сіллю, перцем. Додати сухі вершки, зелень петрушки і проварити ще 10 хвилин. Весь суп збити в блендері до однорідної маси.
Батон порізати на довільні шматочки і підсмажити в духовці до золотистого кольору.
Подавати супчик з грінками, можна ще для пікантності додати дрібно посічений часничок( це за смаком)
Супчик дуже ніжний,кремовий!!! Всім смачного! Доречі актуальний в піст! Хто дуже постить, то вершки можна замінити соєвими сухими вершками,тепер вони в кожному магазині продаються! Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт авторський