|
100 г масла або олії 2 великі цибулини 2х100г пачки дріжджів 100 г томатного соусу/домашньої аджики 4 яйця 0,5 ч.л. чи до смаку солі
Цибулю тонесенько порізати і склярувати у сковорідці (до прозорості) на маслі чи олії. Дріжджі розкрошити і всипати у сковорідку і відразу посолити. Дріжджі зріднуть. Варити на невеликому вогні помішуючи, поки не почнуть гуснути як домашній сир. Швиденько влити томатний соус, суміш знову стане рідкою і варити далі помішуючи, поки не загусне. За той час яйця збити легенько тріпачкою в окремій посудині і коли суміш почне гуснути, вилити на сковорідку і заварити. Можна додати чорного меленого перцю і гвоздики. Тепер з історії рецепту. Оригінальний рецепт без томатного соусу, це я за роки багато експериментувала, навіть додавала печінковий паштет і т.д. Частувала мене тим паштетом багато років тому старенька пані, яку дівчиною в роки війни цей паштет спас від голоду. Вже згодом я побачила подібний рецепт у книзі дієтичного харчування для дітей та людей з хворим шлунком. Рецепт рекомендували як відживлюючий. У нашій родині він прижився як смачний ситний сніданок у час посту. І як лиш починається піст, я чую від сина – чи вже купила дріжджі. Купую 1 кг, що б там хто про мене не думав :) Частуйтеся, може посмакує і вам.
Джерело: Від знайомої
|
|