|
1 скл. вівсяних пластівців 1/2 скл. води (окріп) 3-4 шт. шампіньйонів свіжих 1 картоплина 1 цибуля 2 зубці часнику зелень сіль перець рослинна олія для смаження
Вівсяні пластівці насипати в посудину, залити окропом, накрити кришкою і залишити набрякати на 20-30 хв. Картоплю і цибулю почистити і натерти на дрібній терці. Шампіньйони порізати маленькими кубиками. Зелень подрібнити. Часник роздушити часникодавкою. До вівсянки додати картоплю, цибулю, часник, гриби і зелень - масу добре перемішати, посолити і поперчити. Вівсяна маса повинна вийти не дуже густою і не дуже рідкою - аби можна було набирати її ложкою. На розігріту з рослинною олією сковороду столовою ложкою викласти вівсяні котлетки. Обсмажити котлетки на середньому вогні з одного боку до рум'яної скориночки. Перевернути на іншу сторону, обсмажити ~1 хвилину на середньому вогні, потім вогонь зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і довести до готовності ~5 хвилин.
P.S. Шампіньонів не давала, щоб діти їли. Дуже смачні, а втішило те що дітка до вподоби.
|
|