Торт ОКСАНА Рецепт років 10 тому переписала з якоїсь газети і вже дуже давно не пекла його. Цього разу трохи змінила все...
6 жовтків і
1 скл.цукру збити
3 ст.л. какао
10 ст.л. сметани
1,5 ч.л. соди погасити оцтом
2 скл. борошна (250-300 г)
Тісто досить густе, майже не лиється, розрівнювати ложкою. Спекти 1 корж (26 см) і розрізати надвоє.
6 білків
1,5 скл цукру
1,5 скл. гецьких горіхів(посікти)
Білки збити на піну, вкінці, збиваючи, поступово додати цукор. Вимішати з горіхами.Сушити в духовці на малому вогні 1,5 год.
(Цього разу в мене не було часу для сушіння і я додала до білкової маси 3-4 ст.л. борошна і спекла (40 хв.) на середньому вогні.Вийшов такий цікавий ні безе, ні корж...
)
Крем---
В оригіналі був сметанний. Я все робила масляно-кавовий. Цього разу зробила пудинг+масло+какао. Вийшло дуже смачно.
Прикрашати не було коли, тому вийшло ось так...