Ще один рецепт сподобався мені з першого погляду:
Салат желейний
Рецепт розрахований на 3 1,5л баночки ( я приготувала в 2 1,5л і 2 0,75л).
Приготувати (кількість овочів приблизна - різати краще не відразу усі, а по мірі закладання в банки):
- 1кг огірків - нарізати кружальцями
- 1 кг бурих помідорів (тобто твердих і м'ясистих, щоб нарізані кружечками трималися купи) - нарізати кружальцями
- 1 кг болгарського перцю - порізати кільцями або грубою соломкою
- 3-4 цибулини - порізати кільцями
- 1 пучок петрушки (я ще взяла селеру) - подрібнити
- 6-7 зубців часнику
- 2л води (у мене трохи залишилося - вистачить і на 5л)
- 6ст.л. цукру
- 4ст.л.солі
- 3ст.л. оцту
- чорний перець горошком
- 6ст.л. олії
- 40г желатину (8ч.л. - поміряла для зручності)
1. Закип'ятити воду. 1 склянку відлити, охолодити, замочити в ній желатин (я замочувала в більшій кількості води - 300мл - желатину досить багато). Приготувати росіл, додавши сіль, цукор і прокип'яти його 5 хвилин.
2. В простерилізовані банки (в розрахунку на 1 1,5л банку) покласти по 5-6 шт. чорного перцю, 2 зубці часнику.
3. Шарами (усього вийде по 2 шари кожного виду овочів) викласти нарізані овочі - перець, помідори, огірки, цибуля, петрушка. Тут я трішки відійшла від рецепту і зелень поклала на низ банки.
4. В кожну банку влити по 1ст.л. оцту і по 2ст.л. олії.
5. Підігріти желатин до розчинення (не кип'ятити), вилити до кипячого росолу, залити в банки.
6. Накрити простерилізованими кришками, стерилізувати банки 15-20 хвилин.
7. Закрити, закутати до охолодження.
Росолом, що залишився, я залила сирі овочі і поставила в холодильник - на ранок отримала сирий желейний салат
. Тому коли буду подавати його на стіл, також попередньо викладу в миску і поставлю в холодильник - при теперішній спеці желе в банці не застигає. Будемо чекати зими.
Рецепт побачила в щоденнику jokerjoe зі сайту liveinternet.ru.