Ще один смачний рецепт лавашу - сподобався за яскравий колір (у мене він не вийшов настільки яскравим
![:request:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/request.gif)
, але смак, думаю, не постраждав)
Лаваш овочевий з сиром
(можна додати і м’ясця)![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/images/1313575441.jpg)
Він дуже красивий у розрізі, просто я почала закручувати його по вузькій стороні, тому у мене він вийшов широкий, але дуже кольоровий, ситний і сочистий…
Лаваш (великі овальні листи) – 3 штукиПриготувати
начинку:
1 тарілка: Твердий сир – 200г – потерти на дрібній терці, при наявності (і бажанні) –
шматочок вареного м’яса – потерти на грубій терці або дрібно порізати.
2 тарілка - 2 свіжих огірки – порізати соломкою, додати
2 пучки зелені – петрушки, кропу або селери – дрібно порізані
При бажанні – додати ½ зеленого перцю, нарізаного соломкою.
3 тарілка - 1 пучок салату – порвати або порізати шматочками
4 тарілка – 1 морква – нарізати дрібною соломкою або натерти на грубій терці, додати
1 червоний болгарський перець, нарізаний дрібною соломкою.
Приготувати
соус:
Майонез – 400г (1 порція майонезу від Любані)
Гірчиця – 2ч.л.
Мед – 2ч.л.
Кетчуп – 4ст.л.
Чорний мелений перецьНа харчову плівку викласти перший лист лавашу, на нього – потертий сир.
Зверху – другий лист лавашу, щедро змастити половиною соусу, викласти зелену суміш огірків і зелені, зверху – салат.
Викласти третій лист лавашу, на нього – другу половину соусу і червону суміш з моркви і перцю.
Скрутити в тугий довгий рулет рулет (не перепутати сторони, як я
![:lol:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/lol.gif)
) , загорнути в харчову плівку і заховати в холодильник до приходу гостей. Готувати за 2 – 5 годин до подачі.
Перший сухий шар із сиру втримує вологість і оберігає лаваш від розлізання.
Автор рецепту – Tisulya зі сайту liveinternet.ru.